Laurent Tourette

Laurent Tourette

Laurent Tourette este un coafor de origine franceză, care locuiește și lucrează în București

Coafura: o pasiune

Mama lui era coafor și în fiecare zi, după școală, mergea să o vadă în salonul ei. Fascinat pentru a o vedea pe mama lui tăind și modelând părul la 19 ani, a decis să nu mai studieze istoria și s-a înscris la o școală de coafură fără ca părinții săi să știe. În 1990, cu diploma în buzunar, decide să lucreze alături de mama sa în salonul pe care il deținea în Bordeaux si stă acolo 10 ani. În același timp și asta timp de 4 ani, lucrează pentru cinema și reviste realizând stele precum Hugh Grant, Catherine Deneuve, Mathilda May, etc ... Începe să promoveze L'Oreal în diferite țări, există spectacole și concursuri de coafură. A devenit Campion al lumii, Europei și Franței la disciplina sa, coafura, titluri care i-au permis să devină membru creativ al Syndicat de la Haute Coiffure Française în 2000.

Primul ambasador L’ORÉAL în România

Ambasador al L'Oréal France în toată lumea, vine pentru prima dată în România la lansarea gamei profesionale a mărcii, în 2004. Producătorul francez de produse cosmetice îi oferă să deschidă o expoziție în București și să devină primul ambasador L'Oreal în România. Laurent Tourette a profitat de această oportunitate și a părăsit Franța.
Laurent activează de mai bine de 15 ani, a ajuns în presa românească în 2004 datorită talentului său, dar și numărului impresionant de vedete care trec pe la salonul. Timp de 8 ani, el este stilistul ( coafor ) Familiei Regale a României și i se acordă o medalie de către rege în 2015.

Până în prezent, Laurent Tourette este coaforul pentru ambasadori din Franța, Algeria, Tunisia, Croația, Slovenia și Liban în România.
Prietenii lui

Cătălin Botezatu

Lucrează în strânsă colaborare cu Cătălin Botezatu, designer de modă de origine română.

Mirela Vescan

Lucrează în strânsă colaborare cu Mirela Vescan, una dintre cele mai cunoscute trupe de machiaj din România.
Share by: